Відкритий лист мера до громади Сироватки

Відкритий лист Геннадія Мінаєва голові селищної ради, громаді с.Верхня Сироватка

Шановний Олексію Васильовичу!
Шановна громадо с.Верхня Сироватка!

Я отримав та уважно проаналізував всі документи, що надійшли до мене від Вас як голови селищної ради та мешканців села Верхня Сироватка. Висловлюю Вам щиру подяку за системне відношення до проблем, пов’язаних з використанням полігону для складування твердих побутових відходів (ТПВ).

Мною вжито відповідних заходів щодо вирішення визначених Вами проблем. 11.01.2007р. проведені роботи з повного очищення колодязя, заповненого фільтратом. Зроблені відповідні висновки.

Хочу надати вичерпні пояснення щодо транспортування сміття через с.Верхня Сироватка.

На момент його вивезення на полігон в перші дні після блокування, за відомими нам з Вами обставинами, не був збудований дезинфікуючий бар’єр для коліс сміттєвозів. Ця ситуація обумовила необхідність транспортування ТПВ через с.Червоне. Я це Вам гарантував і виконав.

Після добудови дезинфікуючого бар’єру, а також з настанням складних погодних умов, виникла і можливість, і необхідність руху автомобілів звичайним маршрутом. Хочу підкреслити, що це спеціалізовані автомобілі, які використовуються тільки для цих цілей і не потребують додаткових засобів захисту.

Зі свого боку, я гарантую Вам правове вирішення будь-якого питання, пов’язаного з експлуатацією полігону для складування твердих побутових відходів з підключенням до роботи спеціалістів відповідної спеціалізації.

Втім, повинен надати роз’яснення стосовно моїх повноважень щодо виділення земельної ділянки площею 6,2 га під розташування нової карти полігону для складування ТПВ. Потрібно зауважити, що вирішення питання розташування стратегічного об’єкту такого типу є прерогативою відповідних рад. Цій процедурі передує рішення комісії, яка створюється розпорядженням голови обласної державної адміністрації згідно повноважень. До складу комісії входять компетентні спеціалісти різних сфер діяльності. Це, як правило, перші керівники природоохоронних, санітарних, екологічних, земельних та інших управлінь і відомств обласного підпорядкування.

Саме висновки цієї комісії є вирішальними у виборі ділянки під розміщення полігону для захоронення твердих побутових відходів. Тому звинувачення на мою адресу з цього питання не повинні мати місце, як такі, що не належать до моєї компетенції, а приймаються колегіально із затвердженням рішення відповідної ради і відповідних органів.

Сподіваюся, що всі попередні домовленості стосовно проекту закриття старої карти полігону 4,1 га залишають недоторканими. Зі свого боку тримаю ситуацію під контролем і за допомогою створеної селищною радою комісії ми виконаємо всі наші домовленості.

Всі інші питання, поставлені у зверненні громади села Верхня Сироватка, будуть відпрацьовані у робочому порядку.

З повагою,
міський голова м. Суми
Г.М.Мінаєв

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *