Розгляд ситуації з полігону на позачерговій сесії міської ради

Ми повинні знайти спільну мову, ми маємо бажання домовлятися – головна теза міського голови на засіданні позачергової сесії Сумської міської ради, що відбулася 19-20 жовтня.

Єдине питання в порядку денному – „Про надзвичайну екологічно – епідеміологічну небезпечну ситуацію, що склалася в місті Суми в зв’язку з перешкоджанням мешканцями села Верхня Сироватка на подальшу експлуатацію та закриття удосконаленого звалища твердих побутових відходів”.

За інформацією заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Денисенка М.В., у зв’язку з проведенням територіальною громадою села Верхня Сироватка безстрокової акції протесту проти розміщення полігону твердих побутових відходів на землях державного запасу на території Верхньосироватської сільської ради Сумського району Сумської області, з території міста Суми припинено вивіз твердих побутових відходів, що може призвести до екологічної та епідеміологічної катастрофи. І все відбувається в той час, коли Сумська міська рада вчасно та якісно виконує усі зобов’язання стосовно рекультивації, яка направлена на завершення експлуатації полігону, здійснила відповідні заходи щодо будівництва в найкоротший строк у місті Суми сміттєпереробного заводу, має рішення Сумської обласної та районної рад з приводу погодження місця розташування земельної ділянки для розміщення полігону твердих побутових відходів, позитивні висновки відповідних органів.

На пленарне засідання сесії були запрошені представники селищної ради та громадськості села Верхня Сироватка, які висловили своє бачення існуючої проблеми, що полягає у повній забороні використання полігону в будь – якому вигляді.

Для більш конструктивного підходу у вирішенні ситуації, що склалася, мером міста Суми було організовано виїзд депутатів міської ради на полігон із подальшою участю в громадських слуханнях, що відбулися в Будинку культури селища Верхня Сироватка.

На розгляд селищної громади запропоновано проект договору „Про соціально-економічне співробітництво між Сумською міською радою та Верхньосироватською сільською радою Сумського району Сумської області”, за яким Сумська міська рада бере на себе зобов’язання стосовно підтримки соціально – культурної сфери життя мешканців селища та повного виконання робіт щодо цивілізованого завершення експлуатації та закриття полігону твердих побутових відходів (ТПВ).

На сесії, за пропозицією депутатів Верхньосироватською сільської ради, було прийнято рішення делегувати депутатів Сумської міської ради: Лук’янця Д.М., Чайченка О.В., Міненка А.І. до спільної з депутатами Верхньосироватської сільської ради робочої групи по проведенню опитування мешканців села на предмет їхнього ставлення щодо завершення експлуатації та закриття полігону ТПВ.

Опитування відбудеться 21 жовтня за участю депутатів Сумської міської ради.

Остаточне рішення мешканців селища Верхньої Сироватки на підставі опитування висловить сесія селищної ради, що відбудеться після завершення опитування того ж дня, 21 жовтня.

Сумська громада сподівається на порозуміння й толерантність.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *