Акценти міського голови

1275460751_mer_brif16 березня після завершення апаратної нарди міський голова Геннадій МІНАЄВ провів брифінг для представників засобів масової інформації та прокоментував ряд актуальних питань роботи міської влади.

Перш за все Геннадій Мінаєв перепросив журналістів за “закритий” режим позачергового засідання виконавчого комітету 11 березня.

“Протягом моєї каденції я вперше оголосив такий режим засідання і мав на те вагомі причини”, – пояснив свої дії міський голова. – “Вважаю, що засідання виконавчого комітету – не та подія, з якої можна робити шоу за підготовленим сценарієм”.

Він поінформував журналістів про те, що деякі депутати Сумської міської ради мали намір зірвати засідання виконкому, використовуючи задля цього і засоби масової інформації. Відтак, відсутність на засіданні преси звела нанівець підготовлений сценарій його проведення. Іншого виходу, ніж приймати рішення щодо методики розрахунку тарифу та переліку документів для його затвердження, у певної частини членів виконкому вже не було, підкреслив міський голова.

Коментуючи ухвалене “міським урядом” рішення щодо Методики, Геннадій Мінаєв в черговий раз наголосив, що його дії в частині тарифної політики на пасажирські перевезення в режимі маршрутного таксі спрямовані не на збільшення тарифу, а на законний та прозорий його розрахунок власне перевізниками.

Тож частина перевізників буде навіть змушена знизити тариф. Адже винайти законні підстави для його збільшення матимуть змогу лише ті з них, котрі мають відповідну технічну базу, нові машини, виплачують офіційну заробітну плату водіям тощо.

“Настав час працювати легітимно, сплачувати відповідні податки та нормальні офіційні зарплати”, – впевнений Геннадій Мінаєв.

Друга частина брифінгу була присвячена започаткованій міським головою акції “За чисте місто”.

“Сутність акції – допомогти тим людям, які отримують незначні доходи, але згодні їх збільшити, беручи участь у громадських роботах з благоустрою міста. При цьому місто стане ошатним і привабливим”, – охарактеризував свої наміри міський голова.

Очільник міста підтвердив свої плани щодо сприяння створенню міського благодійного фонду “Чисте місто”. Він запропонував сумським ЗМІ надати інформаційну підтримку акції.

Міський голова стурбований позицією ТОВ “Сумикомунтранс” в частині оголошеного на 8 квітня конкурсу на перевезення твердих побутових відходів – другої спроби міської влади впровадити конкурентне середовище на ринку послуг з перевезення ТПВ.

За словами директора цього підприємства, “Сумикомунтранс” не братиме участі в конкурсі та залишить ринок послуг вже наступного дня після його проведення.

Він повідомив, що у суботу відбулася зустріч голови облдержадміністрації Миколи ЛАВРИКА з міським головою та керівником ТОВ “Сумикомунтранс” Володимиро ЧЕРТКОВИМ.

“Такі його наміри обурили голову облдержадміністрації”, – повідомив Геннадій Мінаєв про хід спільної зустрічі за ініціативою губернатора. – “Микола Лаврик вимагає від керівника письмового повідомлення про припинення роботи підприємства з надання послуг на перевезення ТПВ з 9 квітня 2009 року, аби мати можливість упередити ситуацію і винайти альтернативні шляхи виходу з ситуації”.

За словами міського голови, він запросив до участі у конкурсі шість фірм, у тому числі “Сумикомунтранс” та його інвестора “Ремондіс – Україна”. Серед запрошених також столичні підприємства “ГрінКо”, “Селтик”, “Адвантаж-7”, “Київспецтранс” та німецька фірма “Альфатер-Україна”.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *