«Вишневий сад» доріс до Верховної Ради

file821794_4d8c74b978579c1c0dЗа інформацією сайта Сумської міської ради 8 липня 2011 року Верховною радою України на її останньому засіданні поточної сесії було підтримано запит народного депутата Кириленка щодо спроби незаконної забудови в зоні зелених насаджень по проспекту Курському, 41-43 у місті Суми та необхідності перевірки Генеральною прокуратурою України дій Сумської обласної та Сумської міської прокуратур, які призвели до зростання соціальної напруги у місті Суми.

Як удалося з’ясувати у мешканців Курського мікрорайону, вони, зневірившись отримати відповідь від прокуратури, звернулись до народного депутата В’ячеслава Кириленка з проханням втрутитись у справу та допомогти розібратися з диференційованим підходом Сумської прокуратури до намагання забудови «Вишневого саду».

Люди впевнені, що прокуратура заплуталась у законах і не бачить різницю між багатоквартирною житловою та громадською забудовою. Але ця плутанина досить підозріла. Одні і ті ж порушення трактуються зовсім по-різному.

«Ми дуже здивовані, коли прокуратура виносить протести на рішення міської ради з аналогічними порушеннями, а на нашу проблему зовсім не звертають уваги!» – розповіла нам мешканка Курського мікрорайону, депутат Сумської міської ради Тетяна ЖУРБА.

Своє звернення мешканці мотивують відсутністю відповідей від прокуратури як взагалі, так і по суті на поставлені питання, безпідставні виклики на допити, ненадання відповіді про додаткові перевірки та відзив своїх протестів, тиск на міського голову щодо підписання договорів оренди, надання ЗМІ недостовірної інформації, тощо.

Люди також дуже обурені і ображені діями відділу Держкомзему в місті Суми та його начальника Скрипкина Володимира Васильовича, який зареєстрував договори оренди землі на підставі рішень суду, яки досі не набули законної сили.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *