У Сумах може не відбутися звіт міського голови

1331991860_1331799479_zvit_mer_101Щорічний звіт міського голови перед сумчанами може бути зірвано. Повідомлення прес-служби міського голови для ЗМІ та громадськості м. Суми.

Оперативна інформація, якою на теперішній час володіє міський голова Геннадій МІНАЄВ, дає йому певні підстави стверджувати про те, що з боку окремих представників опозиційних сил, у тому числі депутатів Сумської міської ради, можлива спроба зриву звіту міського голови перед громадськістю. Деякими особами розглядається можливість навіть фізичного недопущення міського голови до звітування.

Прес-служба міського голови зазначає, що відповідно до статті 42 пункту 7 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міський голова не рідше одного разу на рік має звітувати про свою роботу перед територіальної громадою на відкритій зустрічі з громадянами. Це не піар-захід. Це норма закону, яка сумлінно виконується Геннадієм Мінаєвим протягом шести років його перебування на посаді міського голови м. Суми як обов’язок перед громадою.

Натомість, вищезгадані наміри щодо зриву звіту певним чином можна розцінити як початок політичної боротьби за мандати до Верховної Ради України. Тому міський голова радить партійцям використати інші можливості для політичного піару, яких у цивілізованому світі вдосталь.

Про це він повідомив лідера опозиції на Сумщині Олександра ЛИСЕНКА під час особистої зустрічі. Геннадій Мінаєв застеріг його від деструктивних дій щодо перешкоджання виконанню посадових обов’язків міського голови та попередив про те, що посада міського голови зобов’язує його діяти виключно у правому полі та не допустити перетворення процедури звіту на політичну піар-акцію.

Зі свого боку, Олександр Лисенко запевнив міського голову, що партія «Батьківщина», навіть окремі її члени, в жодному випадку не причетні до деструктивних планів. Він гарантував Геннадію Мінаєву як відсутність намірів з боку опозиції щодо піар-дій під час звіту міського голови, так і намірів штучного підбурювання жителів міста та використання електорату в якості авангарду «невдоволення».

Прес-служба міського голови вважає, що оприлюднення інформації щодо застережень міського голови та гарантій лідера опозиції стане запорукою конструктивного ходу звіту міського голови перед сумчанами.

Нагадуємо, що звіт міського голови відбудеться 17 березня у Палаці культури ім. М.В. Фрунзе об 11-й годині. З 10-ї години ранку в фойє Палацу працюватимуть виїзні приймальні управлінь та відділів Сумської міської ради.

 

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *