Сумський «вагончик» приєднали до європейського «поїзда»

1381135922_lyublnОчільник міста Геннадій МІНАЄВ і мер м. Люблін (Польща) Кшиштоф ЖУК підписали Угоду про співпрацю між двома територіальними одиницями та їх громадами. Подія відбулась у рамках ІІ Конгресу Ініціатив Східної Європи, який триває в Польщі.

Підписання подібного документу – непересічна подія для Сум, оскільки зміцнює напрацьовані зв’язки з містом-партнером і відкриває нові горизонти для співробітництва.

Як зазначено у тексті Угоди, Суми і Люблін підписують її «бажаючи якнайкращого використання досягнень вже існуючої співпраці, стратегічного партнерства Польщі і України, що сприяє процесам європейської інтеграції; діючи в непохитному дусі примирення та праці на благо міст і територіальних громад».

«Люблін бере українські міста, немов локомотив вагони, та тягне до Європи. Сьогодні причепили два вагони – Суми і Рівне. Це – важливо для нас!», – зазначив на своїй сторінці у Facebook Геннадій Мінаєв.

Крім того, повідомив міський голова, Суми відзначили окремим Дипломом – за реалізацію інформаційної системи комунікацій з громадою: Муніципальний інформаційний портал.

Нагадаємо, ІІ Конгрес Ініціатив Східноної Європи розпочався в Любліні 1 жовтня. Одна з його провідних тем – можливості для польсько-української співпраці з підписанням Угоди про асоціацію, до якої наразі йде Україна.

Конгрес складається з двох частин: перша присвячена питанням політичної та економічної співпраці; друга – міжкультурним контактам, зокрема, у розрізі розвитку громадянського суспільства, доброго врядування, освіти та туризму.

Цьогоріч участь у  ІІ Конгресі Ініціатив Східноної Європи взяли близько 700 осіб – представників України, Молдови, Білорусі, Грузії, Вірменії, Азербайджану, а також Польщі та країн ЄС.

Даний Конгрес є одним із найважливіших заходів аналітичного Центру Східних Компетенцій, який створено за ініціативою м. Люблін та Управління Люблінського воєводства, що входить до системи ООН.

Фотогалерея 

Сумський «вагончик» приєднали до європейського «поїзда»

Сумський «вагончик» приєднали до європейського «поїзда»

Сумський «вагончик» приєднали до європейського «поїзда»

 

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *