Ситуацію з вивозом сміття – у правове поле

1274960053_vk_sВиконавчий комітет на своєму засіданні 4 листопада ухвалив два рішення, які поклали початок приведенню усіх суб’єктів, задіяних у схемі поводження з твердими побутовими відходами у правове поле

Нагадаємо, що через відмову ТОВ “Сумикомунтранс” укласти новий договір з КП “Сумижилкомсервіс” щодо захоронення твердих побутових відходів на полігоні на території В.Бобрицької сільської ради, з 1 листопада сміття з міста на полігон не вивозилося.

Кілька днів тривали напружені переговори між міською владою, керівниками КП “Сумижилкомсервіс”, ТОВ “Сумикомунтранс” та профільною депутатською комісією. Завдяки цьому були напрацьовані шляхи виходу із сміттєвої кризи.

Відтак, тимчасово, до проведення конкурсу виконавцем комунального замовлення зі збору та транспортування твердих побутових відходів від населення визнано ТОВ “Сумикомунатранс”, договір з яким буде діяти до 30 квітня 2009 року. Іншими словами, управління житлової політики, комунального господарства та благоустрою стане замовником послуг з вивезння ТПВ, а отже представлятиме та захищатиме інтерси громади.

До 20 грудня буде розроблено Положення про поводження з ТПВ в місті. Також ТОВ “Сумикомунтранс” має подати на розгляд територіального відділення Державної цінової інспекції розрахунок тарифу для населення на збір та вивіз сміття. Встановлено вартість послуг КП “Сумижилкомсервіс” із знешкодження та захоронення твердих побутових та негабаритних відходів на полігоні у селі Великий Бобрик на рівні 7,62 грн. за куб. м.

До 30 квітня 2009 року згідгно з чинним законодавством має відбутися конкурс на визначення надавача послуг зі збору та перевезення ТПВ.

Комунальному підприємству “Сумижилкомсервіс” дано завдання укласти договір з ТОВ “Сумикомунтранс” про надання послуг. Протягом півтора місяця розрахунки за захоронення ТПВ відбуватимуться таким чином: 1,968 грн. за куб. м. сплачувтиме ТОВ “Сумикомунтранс”, решту суми, як відшкодування збитків КП “Сумижилкомсервіс” у розмірі 5,652 грн. за куб. м, тимчасово буде компенсовано із міського бюджету.

Того ж дня КП “Сумижилкомсервіс” відновив прийом сміття від ТОВ “Сумикомунтранс”.

Таким чином з 1 травня 2009 року в місті має запрацювати нова схема поводження з ТПВ, розроблена у повній відповідності до чинного законодавства.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *