Незнайко і ФОП

Незнайка_ЛинейкаДоброго дня сумському інтернет-співтовариству і не лише.

Виявляється що виконуючий обов’язки міського голови міста Суми, секретар Сумської міської ради Олександр Лисенко досі фізична особа – підприємець. Це – бомба!!! Це кричуще порушення Закону. Фотозображення документів наведені нижче.

Lysenko_01 Lysenko_02 Lysenko_03

Навіть коментувати не буду нічого. Додам згодом лише відео з моєї прес-конференції у розрізі цього питання. Тут потрібно не мені коментувати, а прокурору діяти. Для прокурора – мій виступ на прес-конференції і цей мій блог вважайте заявою про злочин.

Далі об’єктивно, виключно мовою Законів України.

Відповідно до статті 7 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» встановлено обмеження щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності. Так, особам, зазначеним у пункті 1 частини першої статті 4 цього Закону, (в т.ч. державним службовцям, посадовим особам місцевого самоврядування) забороняється:

1) займатися іншою оплачуваною (крім викладацької, наукової і творчої діяльності, медичної практики, інструкторської та суддівської практики із спорту) або підприємницькою діяльністю, якщо інше не передбачено Конституцією або законами України;
[ … ]

Відповідно до Витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, громадянин Лисенко Олександр Миколайович значиться як фізична особа-підприємець в процесі припинення підприємницької діяльності та встановлено термін заявлення кредиторами своїх вимог по 13.05.2014 року.

Випадки припинення підприємницької діяльності визначені статтею 51 Господарського кодексу України, а порядок її припинення встановлений ЗУ «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців».

У відповідності до частини 3 статті 46 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців», фізична особа позбавляється статусу підприємця з дати внесення до Єдиного державного реєстру запису про державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця.

Враховуючи викладене, підприємницька діяльність розпочинається з моменту державної реєстрації, а закінчується з дати внесення до Єдиного державного реєстру запису про державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця.

Таким чином, призначення на посади в органах місцевого самоврядування осіб, які в установленому законодавством порядку не припинили здійснення підприємницької діяльності є порушенням обмежень, встановлених статтею 7 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції».

Отже, особа, яка обрана на виборну посаду в органах місцевого самоврядування може приступити до виконання обов’язків за посадою не раніше припинення підприємницької діяльності у порядку, визначеному Законом.

У іншому випадку настає відповідальність передбачена статтею 172-4. Кодексу про адміністративні правопорушення за порушення обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності:

– порушення особою встановлених законом обмежень щодо зайняття підприємницькою чи іншою оплачуваною діяльністю (крім викладацької, наукової та творчої діяльності, медичної та суддівської практики, інструкторської практики із спорту) тягне за собою накладення штрафу від п’ятдесяти до ста двадцяти п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією отриманого доходу від підприємницької діяльності чи винагороди від роботи за сумісництвом.

І як наслідок, відповідно до статті 20 Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування», посадові особи місцевого самоврядування, яких притягнуто до відповідальності за корупційні правопорушення, пов’язані з порушенням обмежень, передбачених Законом України «Про засади запобігання і протидії корупції», підлягають звільненню з посади у триденний строк з дня отримання відповідним органом місцевого самоврядування копії відповідного судового рішення, яке набрало законної сили.

Все. Крапка. Відповідальність настала. Можна вже нікуди не балотуватися. Протокол про корупційні дії, суд, звільнення з посади!

На завершення суто моральний аспект. Окрім того, відповідно до відомостей державного підприємства «Інформаційно-ресурсний центр», Лисенко Олександр Миколайович зазначений як керівник Сумської обласної партійної організації всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» (ВО «Батьківщина»).

Lysenko_05 Lysenko_06 Lysenko_07

Навіть Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк призупинив своє членство у ВО «Батьківщина», а тут в.о. міського голови очолює цілу обласну організацію політичної партії. Сором. Ганьба.

Мін.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *