Монополія на сміття залишається?

1274954364_minaev_b24 вересня Сумська міська рада більшістю голосів утрималася від прийняття рішення щодо ліквідації монополії ТОВ “Сумикомунтранс” на ринку поводження з твердими побутовими відходами.

За ініціативи міського голови Геннадія МІНАЄВА управлінням житлової політики, комунального господарства та благоустрою на розгляд ХХІІІ сесії Сумської міської ради підготовлений проект рішення щодо скасування рішення виконавчого комітету Сумської міської ради № 101 від 21 лютого 2006 року.

Саме цим рішенням, всупереч нормам законодавства України щодо конкурсних засад визначення виконавця житлово-комунальних послуг, монопольне право з надання послуг та виконання робіт з збирання, вивезення та утилізації твердих побутових відходів від населення, підприємств, установ віддано ТОВ “Сумикомунтранс” не тимчасово (до проведення конкурсу), а на невизначений термін.

“Це монопольне право ТОВ “Сумикомунтранс” отримало “навічно””, – сказав у доповіді з приводу своєї ініціативи міський голова.

Нагадаємо, що за період 2007-2008 років виконавчим комітетом Сумської міської ради була прийнята низка рішень щодо встановлення конкурсних засад і прозорих взаємин у цьому сегменті ринку послуг.

ТОВ “Сумикомунтранс” не визнає і оскаржує в судовому порядку частину рішень виконавчого комітету Сумської міської ради. Отже й ті, внаслідок яких рішення №101 вважається таким, що втратило чинність з 15 серпня 2008 р.

Необхідною умовою для подальшого руху в напрямку здорової конкуренції на ринку послуг поводження з ТПВ міський голова вважає скасування рішення виконкому № 101.

В іншому випадку, за словами міського голови, всі вищезгадані рішення виконавчого комітету щодо впровадження нової схеми поводження з ТПВ у м. Суми та розрахунків з перевізниками ТПВ за фактично вивезений на полігон об’єм ТПВ втрачають будь-який сенс і не мають перспективи через наполегливу противагу з боку ТОВ “Сумикомунтранс”.

Утім, голосування щодо скасування рішення № 101 не було підтримано депутатами. У поіменному режимі “за” проголосували 16 депутатів, “проти” – 4, “утрималися” від визначення своєї позиції 27 депутатів.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *