Вулиця Харитоненко і декомунізація Сум. «Місценачальник» жує соплі!

RedStar_Street_Kharitonenko_TopДобрий день сумському інтернет-співтовариству і не лише!

Головне на сьогодні це – #SaveUkraineFromRussianInvasion и #‎WorldWakeUpRussiaInvadedUkraine!

Однак є й інші проблеми, враховуючи той факт, що на території міста Суми військові дії не ведуться.

Насправді проблем маса. Вони вже давно вийшли на рівень мешканців міста і в комунальній сфері, і в міській інфраструктурі, і в громадському транспорті, і навіть у соціальному захисті населення. Проявилися у всіх своїх негативних наслідках для городян, оголивши при цьому весь рівень фарисейства, тотальної брехні та цинізму сьогоднішнього «керівництва» міста Суми.

Декілька днів тому прочитав на сайті Сумської міської ради [ СМР ] статтю «У Сумах може з`явитись вулиця Івана Харитоненка».

Site_SMR_RedStar_Street_Kharitonenko

Розміщене на офіційному сайті СМР також і «Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення під час розгляду питання про зміну назви вулиці Червонозоряної на вулицю І. Харитоненка».

Міркував недовго. Як там у Андрія Садового – «Візьми і зроби!»? Взяв і написав пропозицію стосовно цього перейменування – вулиці Червонозоряної на вулицю Івана Харитоненка. Вже надіслав.

Proposition_Minaeуv_RedStar_Street_Kharitonenko_EMail

Також вніс пропозицію відносно ініціювання перейменування вулиці та провулку Орджонікідзе на вулицю та провулок Павла Харитоненка.

Пропозиція [ Proposition_Minaeуv_RedStar_Street_Kharitonenko_Web.pdf ]:

Proposition_Minaeуv_RedStar_Street_Kharitonenko_Web_01 Proposition_Minaeуv_RedStar_Street_Kharitonenko_Web_02
Proposition_Minaeуv_RedStar_Street_Kharitonenko_Web_03 Proposition_Minaeуv_RedStar_Street_Kharitonenko_Web_04

Графічні матеріали:

Прошу не кидати в мене каміння – написав, як знаю, як відчуваю. Думаю, що правильно написав. Це перше.

Друге. По процедурі. Де розпорядження міського голови про проведення громадського обговорення цього перейменування? На сайті СМР немає. Воно повинно бути! Приблизно ось таке, як моє розпорядження відносно перейменування вулиці Кірова на вулицю Герасима Кондратьєва.

У цьому весь сьогоднішній «кєрманыч» міста Суми. Нічого ні в чому не розуміє, Законів України не те що не вивчає, а навіть не читає, нічого не організовує, нічого не контролює… Містер Нічого. Прошу вибачення за те що дозволив собі оціночне судження. Взагалі-то я тільки спостерігаю і інколи констатую. Але один раз можна.

На сайті СМР написано, що він ініціатор цього перейменування? Який з нього ініціатор? Якщо навіть розпорядження немає! Взагалі, це була ініціатива громадськості міста Суми!

Більш того, він як істинний комісар / політрук / замполіт [донецьке військово-політичне училище «стройбату» ] боїться як вогню перейменувань вулиць. Відмовка у нього одна – «Громада, яка мешкає на вулицях, які перейменовуються, проти!».

Тому він завалив процедуру перейменування вулиці Першотравневої на вулицю Героїв Майдану, хоча депутати СМР двічі сигнальним голосуванням давали знати, що готові підтримати це рішення. Він потім публічно розповідав що, мовляв, бабусі й дідусі, які живуть на «Первомайке», були проти. А це лінЄйні голоси на виборах. Все зрозуміло і ясно, як в світлий Божий день. Він веде місто Суми в Європу? Тільки в яку? На його рідну Москву [«Там где родился, там и пригодился!» © народне ] дуже ця схожа «Європа».

Але щоб зберегти «морду обличчя» він тоді попросив своїх вірних соратників комуністів зібрати підписи проти цього перейменування, і припускаю, навіть, що заплатив їм за це гроші. Комуністи нічого не знайшли кращого, як фальсифікувати ці підписи. Детально про це написано тут: «Незнайка, «Небесная Сотня» и коммунисты».

20 травня 2015 року набув чинності Закон України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», який прийняла Верховна Рада України 9 квітня 2015 року.

Минуло вже більше місяця, однак начальник з «Кривої Хати» нічого [ абсолютно нічого ! ] не зробив у напрямку декомунізації міста Суми. Жодного кроку – ні публічного, ні в розрізі підготовки документів! Маю на увазі розпорядження про проведення громадського обговорення. А там буде багато вулиць. Треба серйозно підходити до питання.

Процедура довга. Займає за часом три / чотири місяці, якщо все робити оперативно. Місяць вже пройшов. Залишилося п’ять! Але він не буде нічого робити у напрямку перейменування вулиць. Вибори! Виборці з вулиць 40 років Жовтня, Урицького, Куйбишева, газети «Правда» і таке комуністичне інше – правда ж це феєрично після Майдану, після Революції Гідності, після «Небесної Сотні»?

Але все одно він це [ перейменування ] зробить. Або інший міський голова, якщо сум’яни відповідально поставляться до аналізу його діяльності і до його здатності / спроможності бути лідером громади. Але то таке…

Депутати Верховної Ради, знаючи що на лівобережній України майже у кожному місті своя «лінЄйка», прийняли чудовий закон з точки зори процедури. У відповідності до вимог цього закону рішення про перейменування вулиць може бути прийнято у три способи та у три періоди:

– рішення приймає міська рада! [ до 20 листопада 2015 року ]

6. [...] органам місцевого самоврядування у шестимісячний строк з дня набрання чинності цим Законом в установленому порядку здійснити демонтаж пам’ятників [...] перейменувати райони у містах сквери, бульвари, вулиці, провулки, узвози, проїзди, проспекти, площі, майдани, набережні, мости, інші об’єкти топоніміки населених пунктів, а також інші географічні об’єкти, назви яких містять символіку комуністичного тоталітарного режиму.

– рішення приймає міський голова! [ до 20 лютого 2016 року ]

У разі якщо протягом зазначеного в абзаці першому цього пункту строку [...] міською радою [...] не прийнято рішення про перейменування районів у містах, скверів, бульварів, вулиць, провулків, проїздів, проспектів, площ, майданів, набережних, мостів чи інших об’єктів топоніміки населених пунктів, назви яких містять символіку комуністичного тоталітарного режиму, таке рішення у формі розпорядження приймається відповідним [...] міським головою [...]  у тримісячний строк, що обчислюється з моменту закінчення строку, встановленого абзацом першим цього пункту.

– рішення приймає голова обласної державної адміністрації! [ до 20 травня 2016 року ]

У разі якщо протягом строку, зазначеного в абзаці другому цього пункту, [...] міським головою [...] в установленому цим Законом порядку не прийнято рішення у формі розпорядження про перейменування районів у містах, скверів, бульварів, вулиць, провулків, проїздів, проспектів, площ, майданів, набережних, мостів чи інших об’єктів топоніміки населених пунктів, назви яких містять символіку комуністичного тоталітарного режиму, таке перейменування здійснюється розпорядженням голови відповідної обласної державної адміністрації [...]. Голова обласної державної адміністрації [...] зобов’язаний прийняти таке розпорядження у тримісячний строк, який обчислюється з моменту закінчення строку, визначеного абзацом другим цього пункту.

Ось тому наша країна – суцільна руїна! [ © Кузьма ]. Тому що після Революції Гідності обраний міський голова нібито з «майдану» ні за що не буде перейменовувати «комуністичні» вулиці. Бо «савєцкій» в душі й серці. А поки будуть «савєцкі» вулиці не буде на них ніколи європейського асфальту. І не мрійте!

Сьогодні я все сказав! Прошу вибачення, якщо щось не так.

Мін.

***

Французи мають Бонапарта, сир, вино і Париж,
Висока мода тебе тягне – ти їхню мову вчиш.
І хочеш бути подібним на спокійних парижан,
Читати з кавою газету і гризти круасан.
Поляки мають Варшаву, біґус, журик і флячки,
Марія Кюрі також, до речі, полячка.
До них на лижі заїжджаєш, мову їхню знаєш,
На думці себе ловиш, що їх поважаєш.

А моя країна – суцільна руїна,
І гордо ходить в кєпках і спортивних штанах.
А моя країна – суцільна руїна,
Як можна не любити свою землю аж так?..

В американців є і статус, і статуя свободи,
Лас Веґас, Ніаґара, Нью-Йорк, Голлівуд
І уживається спокійно там ще купа народу,
А в нас хоч і один, то не вміщається тут.
Ісландія далека має двісті вулканів,
Рейк’явік, пару гейзерів і вічні льоди,
І кожен з вулиці, якшо захоче, просто на каву
В офіс президента може сміло зайти.

Моя країна має Київ, Волинь і Карпати,
Донбас і Чорне море, Одесу і Львів,
І в ній живуть на повну ногу лиш одні депутати,
Всі інші грають ролі у кіно про лохів.
Стиснувши зуби всі стоять і пропускають кортежі,
За місяць заробляють тільки фляжку вина,
Найбільша радість українця – дотягнути до завтра,
Ми всі давно в окопах, хоча це не війна.

***

«Руїна», 2013.
Слова – Андрій Кузьменко.
Музика – Скрябін.
© Всі права захищено.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *